Mill Street

The brief for this renovation and extension project was to create a modern gallery-like space that could sit comfortably at the rear of a large Victorian house. A successful planning dispensation allowed the new works to match the existing home's 3.8m high ceilings. The new kitchen, dining and living spaces are organised around a curved wall that runs from the north-east to the south-west corner of the extension.

"The lengthy hallway connects the original and additional parts of the home, with a timeless elegance. This space blends the white minimalism of the modern addition into the more ornate look of the older structure." Home Stratosphere

Size        - 210m2
Location    - Ballarat, Victoria
Year        - 2013
Builders    - Hayden Bromley
Photography - Hilary Bradford


Features / Awards
Grand Designs Australia Magazine
Lunchbox Architect
The Age - Living By Design
Finalist – Ballarat Heritage Awards - 2013


© MOLONEY ARCHITECTS P/L       T.  +61 3 4333 9396