Moloney
 Architects


Webster Street

This project is an extension and restoration of a historic home in central Ballarat. The contemporary addition extends from the south side of the existing house. A wall of glass sliding doors connects the main living area to the backyard. The roof of the extension is pitched up to the north - with clerestory windows filling the new living spaces with natural light. The different structures are connected via a glazed linkway that clearly differentiates the architectural eras and allows the old and new designs to sit comfortably side by side.

"Glimpses of the new timber-clad box appear from within the old house. In finely-crafted timber, it looks more like joinery that has escaped and been enlarged to become habitable architecture". Toby Horrocks - Houses Magazine


Size        - 6502
Location    - Ballarat, Victoria
Year        - 2015
Builders    - Renovative Construction
Photography - Shannon McGrath


Features
Houses Magazine - Issue 109
Architecture AU - The Light Within

Winner - 2016 Renovation of the Year, Western Vic HIA Awards
Shortlisted - 2016 Houses Magazine Awards





© MOLONEY ARCHITECTS P/L       T.  +61 3 4333 9396